fbpx

Omzetverlies beperken en spreiden in Coronatijden

Hoe doe je dat?

Geplaatst op 22-04-2020

Omzetverlies beperken en spreiden in Coronatijden

Sluiting van je club kan desastreuze gevolgen hebben.  Doordat je geen dienst levert is je lid van rechtswege niet meer verplicht zijn abonnement te betalen of voort te zetten.

Voor de voortgang van je club zijn twee zaken belangrijk. Je moet je omzetverlies spreiden over een langere periode, zodat je de vaste lasten ook tijdens de crisis kunt blijven betalen. Bovendien wil je zo weinig mogelijk leden- en dus omzetverlies, zodat als je club wel weer opengaat je weer op een bepaald omzetniveau komt.

Omzetverlies spreiden: compensatiemodel
Juist nu is het belangrijk dat je, ondanks de sluiting, nog inkomsten binnenkrijgt. Je vaste lasten gaan tenslotte gewoon door. Eén van de dingen die je kunt doen is een compensatiemodel afspreken met je leden. Hoe werkt dat? Een voorbeeld:

- Bij een abonnement van € 25 ontvang jij normaal over 6 maanden van je lid € 150.

- Als je lid helemaal niets betaald tijdens de twee maanden sluiting ontvang je € 50 minder omzet en dus over 6 maanden   ontvang je € 100. Maar je hebt dan twee  maanden € 0 omzet! Dit is desastreus voor het betalen van je vaste lasten.

- Als je echter tóch van je lid nu een loyaliteitsbetaling vraagt die je later compenseert heb je dezelfde € 100 omzet over
6 maanden en toch juist nu, gedurende de moeilijke maanden, je normale omzet.

Zodra je club weer open gaat geeft je dus als beloning voor de loyaliteit van je leden nu een korting later. Zo kun je toch je omzetverlies spreiden over meerdere maanden.

Overigens, houd wel in de gaten van welke ondersteuningsmaatregelen jij gebruikt kunt maken.  Veel regelingen zijn afhankelijk van hoeveel je omzet gedaald is. Het is natuurlijk prachtig als je je omzetverlies nu weet te beperken. Maar let op dat de acties (zoals bijv. kortingen) je later in het jaar niet teveel omzet kosten en je dan misschien geen aanspraak meer kunt maken op regelingen.

Omzetverlies beperken: hou je leden loyaal!
De loyaliteit van je leden is nu belangrijker dan ooit! Daarom is het belangrijk dat je de relatie “warm” houdt. Dit kun je op meerdere manieren doen:

- Online sporten en ervaringen delen: veel sportscholen zijn al gestart met online dienstverlening, bijvoorbeeld online workouts of Yoga-sessies. Doordat je toch nog iets aan dienstverlening levert heb je meer rechtsgronden om toch (een gedeelte van) je abonnementsgeld te innen. Ook een FaceBook groep starten waarin je samen met leden ervaringen kun delen,  tips kunt uitwisselen en advies kunt delen kan er voor zorgen het contact met je leden, en dus hun loyaliteit,  toch in stand blijft.

- Ook “kadootjes” of vouchers voor leden die je trouw blijven kan werken. Bijvoorbeeld een gratis persoonlijke training later in het jaar, gratis groepslessen, een gratis fysio-voucher of gratis gebruik van massagestoelen. Maar ook hier, probeer steeds zo goed mogelijk het contact met je leden in stand te houden.

- Dienstverlening is juist nu belangrijk: hou contact. Het is juist nu enorm belangrijk om goed bereikbaar te zijn. Oók je leden zitten in deze tijden met veel vragen: Als je niet bereikbaar bent of niet reageert zal dit zeker niet ten goede komen aan hun loyaliteitsgevoel of betaalgedrag. Maar ook zelf kun je het contact zoeken op allerlei manieren. Online of gewoon telefonisch. Probeer dat zo gepersonaliseerd mogelijk te doen, dus stuur nu liever geen standaard mailingen uit, maar maak het persoonlijk.

Samen sterk

Jij en je lid proberen ook in Coronatijd allebei fit te blijven. Samenwerking is dus belangrijk. Een samenwerking die loont en ook na de crisis kan blijven bestaan. Samen zijn we veel sterker!

dockdock: incasseren in Coronatijden

Zoek je een partner die je helpt met het innen van je abonnementsgeld in deze moeilijke tijden en zorgt dat het geïncasseerde geld zo snel mogelijk op jouw rekening staat? En dit doet op een vriendelijke manier voor je leden? Lees meer of neem contact met ons op via sales@dockdock.com of bel ons op 088 - 600 4100 !